Home » Partide politice » Partidul Noua Republică

Partidul Noua Republică

Partidul Noua Republică
Noua Republică a apărut ca o mișcare cetățenească de protest la adresa clasei politice corupte și de afirmare a unui proiect de țară. Inspirată de un „Crez politic” redactat de Mihail Neamțu (17 septembrie 2011), mișcarea s-a propagat în zeci de județe, strângând adeziunea a mii de cetățeni români din țară și din diaspora.

În data de 13 octombrie, decizia înființării unui nou partid a fost luată ad-hoc de participanții la o conferință (Șapte Pași pentru o Nouă Republică) găzduită la Casa Studenților din București. În 5 Noiembrie 2011, s-a constituit la Brașov prima Întâlnire Națională a membrilor și susținătorilor, momentul fiind urmat de alte adunări naționale și regionale.

La 1 decembrie 2011, în GIN s-a lansat Campania națională de Strângere de Semnături pentru înființarea partidului. În perioada noiembrie 2011-iunie 2012 au fost lansate mai multe documente de politici publice care au criticat hemoragia banului public în Sănătate, furtul și risipa. Un grup de lucru format din mai mulți membri ai grupurilor de inițiativă locală și națională a redactat Statutul Partidului, validat ulterior la Congresul de înființare (23 iunie 2012).

La cea de-a IV-a Adunare Națională Noua Republică, pe 3 Martie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a susținut un discurs despre starea Justiției și lupta anticorupție. Se lansează Pactul Fiscal al Noii Republici și Manualul de Identitate. Printre invitații speciali ai acestui eveniment s-au numărat Grigore Leșe și Adrian Papahagi.

În primăvara și vara anului 2012, rețeaua Noii Republici s-a extins la peste 40 de filiale în România și în diaspora.

În data de 23 Iunie 2012 a avut loc, la Casa de Cultură a Studenților din București, Congresul de înființarea a Partidului Noua Republică. Peste 200 de delegați au validat documentele fondatoare ale partidului (Statutul, Codul Etic și Programul Politic), depuse deja la Tribunalul București. Invitații speciali ai evenimentului au fost: Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu, Grigore Leșe, Adrian Papahagi, Sever Voinescu, Cristian Preda și Cosmin Alexandru. Cu acest prilej au avut loc și primele alegeri interne din existența Noii Republici. Președintele ales este Mihail Neamțu iar Prim-vicepreședintele formațiunii este Valeriu Todirașcu (din 6 decembrie 2012, Senator al României).
Adrese
Sediu central:

Telefon: —
Fax: —

Web
Site: http://www.nouarepublica.ro/
Blog: —
Email: contact@nouarepublica.ro
Cele mai recente stiri despre PNR

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Valeriu Steriu: “Am fost la Cotroceni, dar nu să negociez”

01/07/2016 09:52, Agerpres

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a precizat, joi, că a fost la Cotroceni, dar nu să negocieze, ci a fost cu Liviu Dragnea şi ceilalţi lideri ai partidelor parlamentare la consultarea pe tema Brexit.
sus