Home » Partide politice » Partidul Conservator

Partidul Conservator

Partidul Conservator
Partidul Conservator a fost intre 1880 si 1918 unul dintre principalele două forte politice din Romania, celalalt fiind Partidul National Liberal. A fost partid de guvernare timp de 14 ani, mai mult de o treime din existenta sa. A fost fondat pe 3 februarie 1880 in Bucuresti, pe baza unor doctrine ale diversor grupuri conservatoare existente dinainte. Precursorii partidului au fost gruparea politica "Juna Dreapta" (Noiembrie 1868), si ziarul Timpul (fondat martie 1876).
Partidului Conservator promoveaza doctrina conservatoare. Aceasta doctrina ofera repere teoretice si practice pentru solutionarea contradictiilor majore manifestate in cadrul principalelor sisteme politice ale societatii contemporane si are in centrul sau valorile economiei de piata concurentiale si ale statului de drept.

Structura conducere
Adrese
Sediu central:
Str. Muzeul Zambaccian nr. 17, sector 1, Bucuresti
Telefon: 031.4251100; 031.4251101;
Fax: 021.2304776

Web
Site: www.pur.ro
Blog: —
Email: secretariat@partidulconservator.ro
Cele mai recente stiri despre PC

Senatorul Lucian Iliescu spune că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu Liviu Dragnea

29/06/2016 10:30, Agerpres

Senatorul Lucian Iliescu a declarat că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, precizând, totodată, că va candida la alegerile parlamentare din acest an pentru un nou mandat de senator.

Senatorul Marin Burlea motivează trecerea sa de la UNPR la PSD prin faptul că se simte de stânga

28/06/2016 12:13, Agerpres

Senatorul UNPR Marin Burlea, care a anunţat luni în plenul Senatului că devine membru al PSD, şi-a motivat această trecere prin faptul că se simte tot mai de stânga în urma "contactului cu populaţia tânără din Moldova", care este extrem de săracă şi nemulţumită. "Începând de astăzi voi continua să lucrez în grupul parlamentar al PSD, din care am făcut parte ca membru al UNPR", a spus senatorul Marin Burlea.
sus