Home » Partide politice » Asociatia Italienilor din Romania

Asociatia Italienilor din Romania

Asociatia Italienilor din Romania
Asociaţia Italienilor din România - RO-AS.IT. - a fost înfiinţată în anul 1993, la Suceava, din iniţiativa unui grup de descendenţi ai emigranţilor italieni stabiliţi în zona Bucovinei, cu mult entuziasm şi dăruire, cu dorinţa explicită de a reface unitatea comunităţii italienilor din România, a cărei viaţă a fost frântă de vitregiile istoriei din ultimii 50 de ani (premergători lui 1989).
Încă de la înfiinţare, membrii Asociaţiei Italienilor din România şi-au propus să reclădească pas cu pas acea etapă din traseul istoric al comunităţii italiene, când ei erau profund implicaţi în modernizarea României interbelice, traseu intrerupt atât de brutal.
Acordarea statutului de asociaţie de utilitate publică de către Guvernul României a constituit cea mai mare recompensă morală pentru RO.AS.IT., ca apreciere pentru tot ceea ce s-a realizat în cei doisprezece ani de activitate (1996 - 2008), care au trecut de la înfiinţarea Asociaţiei Italienilor din România.
Structura conducere
Adrese
Sediu central:
Str. Lipscani nr. 19, etaj 1, camera 102, Sector 3, 030031 Bucureşti, România
Telefon: 021. 3133064
Fax: 021. 3133064

Web
Site: www.roasit.ro
Blog: —
Email: ufficio@roasit.ro
Cele mai recente stiri despre RO.AS.IT

Klaus Iohannis îi cheamă luni la Cotroceni pe Cioloş, Isărescu şi liderii partidelor pentru a doua rundă de consultări pe Brexit

01/07/2016 09:50, Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat luni, începând cu ora 17,00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor parlamentare, pentru a doua rundă de consultări pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii.

Sebastian Burduja a fost ales preşedinte al Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor

01/07/2016 09:50, Agerpres

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi-a ales conducerea, preşedintele acestei organizaţii fiind Sebastian Burduja, informează un comunicat de presă.
sus