Home » Partide politice » Partidul Romania Mare

Partidul Romania Mare

Partidul Romania Mare
In vara anului 1990, Corneliu Vadim Tudor, impreuna cu mentorul sau spiritual, marele scriitor Eugen Barbu, editeaza primul numar al revistei „Romania Mare”. aceasta revista, la numai un an de la aparitia sa, a dus la fondarea Partidului Romania Mare. Partidul si-a inceput efectiv activitatea pe baza deciziei Tribunalului Municipiului Bucuresti nr. 14/1991 si autorizatiei de functionare din 20 iunie 1991 inregistrata cu numarul 1/105.
PRM este un partid nationalist de orientare de centru stinga. Doctrina Nationala este baza teoretica si ideologica a partidului, fiind expresia sintetica a existentei multimilenare a romanilor, avandu-si izvoarele atat in religia crestin ortodoxa in care s-a format poporul roman cat si in ideile de libertate, dreptate si neatarnare ale marilor figuri ale neamului". Substratul nationalist al partidului se deduce din "caracteristicile esentiale ale actiunii politice a Partidului Romania Mare ce decurg din dragostea netarmurita fata de patria si natiunea Romana". Politica Partidului Romania Mare se vrea a fi de un "Nationalism Luminat" teoretizat de dascalul national Nicolae Iorga.
Structura conducere
Adrese
Sediu central:
Emile Zola, nr. 2, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021 3126182
Fax: 021 3126182

Web
Site: www.prm.org.ro
Blog: —
Email: —
Cele mai recente stiri despre PRM

CExN al PSD a decis numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii cu rezultate slabe la alegerile locale

01/07/2016 09:53, Agerpres

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, joi, la Târgovişte, numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii, în urma rezultatelor de la alegerilor locale, între acestea fiind Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov şi Satu Mare, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis îi cheamă luni la Cotroceni pe Cioloş, Isărescu şi liderii partidelor pentru a doua rundă de consultări pe Brexit

01/07/2016 09:50, Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat luni, începând cu ora 17,00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor parlamentare, pentru a doua rundă de consultări pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii.
sus