Home » Partide politice » Partidul National Taranist Crestin si Democrat

Partidul National Taranist Crestin si Democrat

Partidul National Taranist Crestin si Democrat
Prima apropiere între Partidul Naţional şi Partidul Ţărănesc s-a produs în urma celor dintâi alegeri de după Marea Unire, din noiembrie 1919, în care voturile unui electorat încă neorientat nu au scos din urne un câştigător cu majoritate absolută. Ca urmare, ambele partide au constituit împreună cu Partidul Naţionalist-Democrat, partidul Democrat al Unirii din Bucovina şi Partidul Ţărănesc din Basarabia "Blocul parlamentar" care la 1 decembrie a format guvernul sub preşedinţia lui Al. Vaida Voievod.
La un an după constituire, Partidul Naţional Ţărănesc s-a afirmat pe plan internaţional prin aderarea la Biroul Internaţional Agrar (cu sediul la Praga), ca urmare a răspunsului afirmativ al Comitetului de Direcţie al Partidului (21 noiembrie 1927) la invitaţia semnată de Antonin Svehla, primul ministru al Cehoslovaciei şi de Charles Mecir. Mihail Ghelmegeanu a fost desemnat reprezentant al PNŢ în relaţiile cu această organizaţie.
Adrese
Sediu central:

Telefon: —
Fax: —

Web
Site: —
Blog: —
Email: —
Cele mai recente stiri despre PNTCD

CExN al PSD a decis numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii cu rezultate slabe la alegerile locale

01/07/2016 09:53, Agerpres

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, joi, la Târgovişte, numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii, în urma rezultatelor de la alegerilor locale, între acestea fiind Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov şi Satu Mare, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Senatorul Doina Federovici preia preşedinţia organizaţiei judeţene PSD Botoşani, după demisia lui Ovidiu Portariuc

01/07/2016 09:51, Agerpres

Senatorul Doina Federovici a fost desemnată, joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Botoşani a PSD, după ce Ovidiu Portariuc şi-a depus demisia ca urmare a pierderii alegerilor pentru Primăria municipiului Botoşani, se arată într-un comunicat al PSD.
sus