Home » Carte

Carte

CAUTA ÎN Carte

Cuvânt cheie

"Politica între proporţionalism şi majoritarism"

16/07/2012 14:20

Editura Institutul European a publicat volumul "Politica între proporţionalism şi majoritarism", scris de Alexandru Radu. Volumul face parte din colecţia "Academica", are 372 de pagini şi costă 65 de lei.

"Trei ani la urne"

18/01/2012 12:55

Editura Nemira a publicat volumul "Trei ani la urne", scris de Dan Mihalache şi Iulia Huiu. Volumul face parte din colecţia "Carte universitară şi ştiinţifică", are 360 de pagini şi poate fi achiziţionată de pe siteul editurii la preţul de 23 de lei.

"Politica user friendly"

28/11/2011 12:50

Pe 25 noiembrie, în cadrul Târgului Internaţional “Gaudeamus”, a fost lansat volumul "Politica user friendly. Despre consultanţi politici şi Facebook în România şi Republica Moldova". Volumul este publicat de Editura Tritonic, şi îi are ca autori pe Florenţa Toader, Cătălina Grigoraşi şi Sofia Frunză, absolvente ale Masteratului de Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral din cadul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

''Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 până în prezent"

06/11/2011 21:49

Relaţia dintre vot şi putere este analizată de politologul Cristian Preda într-un nou volum, apărut la Editura Polirom (colecţia "Opus. Ştiinţe politice"): ''Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 până în prezent".

Lideri politici şi construcţia deciziei de vot

04/04/2011 14:15

Editura Institutul European a publicat volumul "Lideri politici şi construcţia deciziei de vot", scris de Andrei Gheorghiţă. Cartea are 210 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 42 de lei. După cum apreciază prof. Vasile Sebastian Dâncu, de la Universitatea din Bucureşti, cartea este o sinteză privind leadership­ul politic, modelele aplicative ale votului şi teoriile cognitiviste care văd în caracteristicile personale ale candidaţilor-lideri schema mentală fundamentală pentru explicarea votului.

"Forţa politică a femeilor"

03/04/2011 16:52, Agerpres

Cartea "Forţa politică a femeilor", care reuneşte aproape 90 de mărturii ale unor oameni politici - majoritatea femei din întregul eşichier politic, va apărea în librării, a anunţat coordonatorul volumului, consilierul guvernamental Andreea Paul-Vass.
Lucrarea editată de Polirom reuneşte nume ale unor femei active în lumea politică: preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), Sulfina Barbu (PDL), Norica Nicolai (PNL), Rovana Plumb (PSD), Adriana Săftoiu (PNL), Alina Gorghiu (PNL), Maria Grapini (PC).

"Sisteme politice contemporane"

22/02/2011 14:53

Editura C.H. Beck a publicat volumul "Sisteme politice contemporane. Forme de guvernare în 29 de state", scris de Alexandru Radu. Cartea are 216 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 35 de lei.
Analiza modului în care funcţionează democraţiile contemporane prezintă un interes atât pentru specialiştii sau viitorii specialişti din domeniu, cât şi pentru publicul larg – cetăţenii asupra cărora se aplică regulile instituţionale – şi pentru politicieni, cei chemaţi să le aplice.

"Ştiinţa politică. O introducere"

10/02/2011 14:59

Editura Polirom a publicat volumul "Ştiinţa politică. O introducere", scris de Michael G. Roskin, Robert L. Cord, James A. Madeiros şi alţii. Cartea face parte din colecţia "Collegium. Ştiinţe politice", are 416 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 50 de lei.

"Curtea Constituțională a României. Justiţia politicului sau politica justiţiei?"

19/01/2011 10:49

Editura Monitorul Oficial a publicat la începutul acestui an volumul "Curtea Constituțională a României. Justiţia politicului sau politica justiţiei?", scris de Ioan Vida. Cartea are 152 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 29 RON.

"Cartea Blogurilor Politice - Machiavelli.ro"

02/07/2010 11:59

Pe 21 iunie a fost lansat volumul "Cartea Blogurilor Politice - Machiavelli.ro", volum editat de Portalul Machiavelli.ro - Portalul Profesioniştilor în Politică. Volumul reprezintă prima apariţie editorială din România dedicată exclusiv blogurilor scrise de politicieni, reunind cele mai importante postări pe teme politice de pe blogurile personale ale unora dintre cei mai cunoscuţi politicieni români, care au acceptat să facă parte din proiect.
Mass media

Cine candidează, cine rămâne pe dinafară

21/09/2012 09:19, Evenimentul Zilei

Împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare nu merge ca unsă, în ciuda faptului că listele trebuie finalizate până la jumătatea lunii octombrie. "Grei" ai celor două blocuri politice nu şiau găsit încă un loc, printre ei PSD-istul Miron Mitrea şi democrat- liberalul Teodor Baconschi. Nici nou-veniţii nu sunt într-o situaţie mai bună. Plecat din PDL, Silviu Prigoană se străduieşte să-şi găsească un loc pe listele PNL din sectorul 3. Membrii UNPR nu sunt înghiţiţi nici de liberali, dar nici de PSD-işti, alături de care urmează să candideze.

În perioada referendumului, mandatele de interceptare s-au înmulţit spectaculos

21/09/2012 09:14, Antena 3

Procurorii au cerut în perioada referendumului cu peste 80 de ori mai multe mandate de interceptare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost solicitată să elibereze 165 de documente în iulie şi august 2012, care să le permită procurorilor interceptarea mai multor demnitari. Dacă ne uităm la statistica de anul trecut şi anul acesta, vom vedea că, din iulie până în 15 august 2012, s-au eliberat 165 de mandate, faţă de 2 mandate cerute anul trecut.
Top editoriale

Securitatea lui. Pe banii tăi!

21/09/2012 09:29, Sorin Roşca Stănescu, Corect News

Iata, s-a constituit o veritabila garda pretoriana. O securitate paralela. Si personala. In beneficiul unui om politic. Al lui Traian Basescu. Pe bani publici. Pe foarte multi bani. Si prin violarea legilor statului roman si a regulilor democratice. Si a vietii personale. Prin alterarea proceselor democratice. O parte din DNA face zid in jurul lui Basescu. Si politie politica. Iar acest segment otravit al procuraturii este aparat de CSM.

Ce sau pe cine mai aşteaptă Dreapta? Sau e blat.

21/09/2012 09:09, Cristian Câmpeanu, România Liberă

În timp ce Stânga politică se compromite cu fiecare prezenţă a lui Victor Ponta la Antena 3 iar stânga intelectuală se face de râs executând piruete etice relativizante în slujba tripletei Ponta-Antonescu&Voiculescu, Dreapta, în cel mai bun caz, nu face nimic, iar în cel mai rău, îşi trage singură gloanţe în cap. Ce sau pe cine mai aşteaptă când a mai rămas atât de puţin timp până la alegeri este de neînţeles. Dacă nu cumva e vorba de blat.
Top comentarii

Viitorul Parlament va fi populat de partide fǎrǎ electorat

20/09/2012 08:49, Mircea Kivu, România Liberă

Tonul a fost dat în 2000, când la alegerile parlamentare s-a prezentat (şi a câştigat) o formaţiune numitǎ P.D.S.R. Puţini dintre cei care au votat-o ştiau cǎ sub acele iniţiale nu se ascundea Partidul Democraţiei Sociale din România (denumirea de atunci a actualului PSD), ci Polul Democrat Social din Romania, o alianţǎ dintre partidul condus de Iliescu, PSDR (partidul istoric reînfiinţat de Sergiu Cunescu şi condus la acea vreme de Alexandru Athanasiu) şi Partidul Umanist Român, devenit mai târziu Partidul Conservator.

Diversiunea integrităţii în politică. Lista albă

19/09/2012 09:17, Alina Mungiu-Pippidi, România Liberă

Are vreun sens să aduci vorba de integritatea în politică atunci cînd te aliezi cu Aurelian Pavelescu, campionul traseismului, iei oamenii care nu încap pe liste chiar de la partenerii tăi de coaliţie, ca să îi pui tot pe aceleaşi liste, sau îi ierţi pe „trădătorii" de ieri de la UNPR şi îi primeşti cu braţele deschise înapoi de unde au plecat? Evident că nu. Care e motivul pentru care integritatea ar fi din nou pe tapet în alegerile din toamna asta, decît mulsul de credibilitate din ce a mai rămas pe ici, pe colo (mai nimic) şi prostitul cîtorva fraieri care mai aşteaptă ceva (puţini de tot)?
Top interviuri

"Mă voi strădui să supun dezbaterilor Camerei un număr cât mai mare de proiecte"

10/09/2012 13:00

Declară deputatul liberal Alina Gorghiu, recent aleasă vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în interviul acordat portalului Machiavelli.ro.

"Îmi doresc un preşedinte ca în Austria, cu rol reprezentativ"

10/09/2012 09:12, Agerpres

Premierul român Victor Ponta recunoaşte, într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, că tabăra sa a făcut greşeli care au dus la pierderea luptei pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, însă declară că de acum doreşte să se concentreze asupra reformelor, în special asupra reformei Constituţiei.
Top ştiri

Victor Ponta ia în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai noii mişcări ecologiste

20/09/2012 21:34, Agerpres

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat joi că ia în calcul posibilitatea de a oferi reprezentanţilor noii mişcări ecologiste locuri pe listele USL la parlamentare.

Szasz Jeno propune un nou partid al maghiarilor care să reunească toate forţele politice

20/09/2012 21:33, Agerpres

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat joi, la Târgu Mureş, că a propus UDMR şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) formarea unui nou partid al maghiarilor care să cuprindă toate formaţiunile existente pentru a înscrie candidaţi în alegerile parlamentare.