Home » Carte

Carte

CAUTA ÎN Carte

Cuvânt cheie

"Trei ani la urne"

18/01/2012 12:55

Editura Nemira a publicat volumul "Trei ani la urne", scris de Dan Mihalache şi Iulia Huiu. Volumul face parte din colecţia "Carte universitară şi ştiinţifică", are 360 de pagini şi poate fi achiziţionată de pe siteul editurii la preţul de 23 de lei.

"Politica user friendly"

28/11/2011 12:50

Pe 25 noiembrie, în cadrul Târgului Internaţional “Gaudeamus”, a fost lansat volumul "Politica user friendly. Despre consultanţi politici şi Facebook în România şi Republica Moldova". Volumul este publicat de Editura Tritonic, şi îi are ca autori pe Florenţa Toader, Cătălina Grigoraşi şi Sofia Frunză, absolvente ale Masteratului de Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral din cadul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

''Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 până în prezent"

06/11/2011 21:49

Relaţia dintre vot şi putere este analizată de politologul Cristian Preda într-un nou volum, apărut la Editura Polirom (colecţia "Opus. Ştiinţe politice"): ''Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 până în prezent".

Lideri politici şi construcţia deciziei de vot

04/04/2011 14:15

Editura Institutul European a publicat volumul "Lideri politici şi construcţia deciziei de vot", scris de Andrei Gheorghiţă. Cartea are 210 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 42 de lei. După cum apreciază prof. Vasile Sebastian Dâncu, de la Universitatea din Bucureşti, cartea este o sinteză privind leadership­ul politic, modelele aplicative ale votului şi teoriile cognitiviste care văd în caracteristicile personale ale candidaţilor-lideri schema mentală fundamentală pentru explicarea votului.

"Forţa politică a femeilor"

03/04/2011 16:52, Agerpres

Cartea "Forţa politică a femeilor", care reuneşte aproape 90 de mărturii ale unor oameni politici - majoritatea femei din întregul eşichier politic, va apărea în librării, a anunţat coordonatorul volumului, consilierul guvernamental Andreea Paul-Vass.
Lucrarea editată de Polirom reuneşte nume ale unor femei active în lumea politică: preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), Sulfina Barbu (PDL), Norica Nicolai (PNL), Rovana Plumb (PSD), Adriana Săftoiu (PNL), Alina Gorghiu (PNL), Maria Grapini (PC).

"Sisteme politice contemporane"

22/02/2011 14:53

Editura C.H. Beck a publicat volumul "Sisteme politice contemporane. Forme de guvernare în 29 de state", scris de Alexandru Radu. Cartea are 216 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 35 de lei.
Analiza modului în care funcţionează democraţiile contemporane prezintă un interes atât pentru specialiştii sau viitorii specialişti din domeniu, cât şi pentru publicul larg – cetăţenii asupra cărora se aplică regulile instituţionale – şi pentru politicieni, cei chemaţi să le aplice.

"Ştiinţa politică. O introducere"

10/02/2011 14:59

Editura Polirom a publicat volumul "Ştiinţa politică. O introducere", scris de Michael G. Roskin, Robert L. Cord, James A. Madeiros şi alţii. Cartea face parte din colecţia "Collegium. Ştiinţe politice", are 416 pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 50 de lei.

"Curtea Constituțională a României. Justiţia politicului sau politica justiţiei?"

19/01/2011 10:49

Editura Monitorul Oficial a publicat la începutul acestui an volumul "Curtea Constituțională a României. Justiţia politicului sau politica justiţiei?", scris de Ioan Vida. Cartea are 152 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 29 RON.

"Cartea Blogurilor Politice - Machiavelli.ro"

02/07/2010 11:59

Pe 21 iunie a fost lansat volumul "Cartea Blogurilor Politice - Machiavelli.ro", volum editat de Portalul Machiavelli.ro - Portalul Profesioniştilor în Politică. Volumul reprezintă prima apariţie editorială din România dedicată exclusiv blogurilor scrise de politicieni, reunind cele mai importante postări pe teme politice de pe blogurile personale ale unora dintre cei mai cunoscuţi politicieni români, care au acceptat să facă parte din proiect.

"Religie şi politică în România postcomunistă"

02/06/2010 12:49

Editura Curtea Veche a publicat volumul "Religie şi politică în România postcomunistă", scris de Lavinia Stan şi Lucian Turcescu. Cartea are 432 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 25 RON.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.