Home » Carte

Carte

CAUTA ÎN Carte

Cuvânt cheie

"Introducere în ştiinţa politică"

20/05/2010 17:03

Editura Polirom a editat volumul "Introducere în ştiinţa politică", scris de Cristian Preda. Cartea a apărut în colecţia "Collegium. Ştiinţe politice", are 288 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 RON.

"I. de la Iliescu”, de Octavian Andronic

01/03/2010 23:29

Cunoscutul jurnalist, analist politic şi editorialist Octavian Andronic a lansat pe 1 martie, la sediul Fundaţiei Europene "Nicolae Titulescu", volumul "Dicţionar politic: I. de la Iliescu". Potrivit jurnalistului, volumul este partea unei serii de volume, primul, "B de la Băsescu" fiind publicat la sfârşitul anului trecut.

"Politica comparata astazi"

08/12/2009 11:40

Editura Institutul European a publicat volumul "Politica comparata astazi", scris in colaborare de Gabriel A. Almond, G. Bingham Powell, Kaare Strom si Russell J. Dalton. Cartea a aparut in colectia "Universitaria", are 300 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 40 RON.

"Dictionar politic: B de la Basescu", de Octavian Andronic

27/11/2009 14:57

Pe 26 noiembrie, la Targul de Carte Gaudeamus de la Romexpo, a avut loc lansarea volumului "Dictionar politic: B de la Basescu", al jurnalistului Octavian Andronic.

"Cele 10 pacate ale Romaniei"

17/11/2009 12:11

Editura Nemira a publicat volumul "Cele 10 pacate ale Romaniei", scris de cunoscutul om politic Cozmin Gusa. Cartea are 304 pagini si poate fi achizitionata la pretul de 30 RON.

"Interviuri" cu Adrian Nastase, un volum ca un puzzle despre Romania anilor 2001

07/11/2009 15:29, Agerpres

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, presedinte al Consiliului National al PSD, si-a lansat, vineri, la Casa Titulescu din Capitala, volumul "Interviuri", carte aparuta sub egida Fundatiei Europene Titulescu si care cuprinde 87 de interviuri acordate presei internationale de fostul premier din perioada 2001 - 2004.

"Istoria caderii regimurilor comuniste. Miracolul revolutiei"

03/11/2009 11:31

Editura Humanitas a publicat volumul "Istoria caderii regimurilor comuniste. Miracolul revolutiei", scris de Stelian Tanase. Cartea are 448 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 43 RON.

"Urasc realismul politic", de Gabriela Cretu

27/10/2009 13:16

Editura Lumen a publicat volumul "Urasc realismul politic", scris de fostul deputat si europarlamentar Gabriela Cretu. Cartea are 171 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 19 RON.

"Regimul, partidele si sistemul politic din Romania"

07/07/2009 12:29

Editura Nemira a publicat in colectia "Biblioteca de politica" volumul "Regimul, partidele si sistemul politic din Romania", scris de Cristian Preda si Sorina Soare. Cartea are 240 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 29,90 RON.

"CABINET DE PRIM - MINISTRU" - Eugen Bejinariu

28/04/2009 13:40

Editura Nemira a publicat volumul "Cabinet de Prim-Ministru", scris de Eugen Bejinariu. Cartea are 204 pagini si poate fi achizitionata la pretul de 24 RON.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.