Home » Mass Media

Mass Media

CAUTA ÎN Mass Media

Cuvânt cheie

Zona de interes

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.

De ce amână PSD revocarea lui Zgonea

17/05/2016 09:09, Adevărul

PSD nu se mai grăbeşte cu revocarea lui Valeriu Zgonea, care ar fi trebuit să aibă loc chiar săptămâna aceasta, ci o amână până după alegerile locale. Decizia îi aparţine preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care, în ciuda dorinţei partidului de a-l înlocui rapid pe Zgonea cu Victor Ponta, nu vrea să facă această mişcare politică în campania electorală. „Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament, până când îl revocăm. Valeriu Zgonea pentru PSD e deja istorie. Singura aşteptare care mai e în partid e când va pleca, dar toţi militanţii noştri sunt preocupaţi de campania electorală, după 5 iunie o să introducem procedura de revocare, care se va finaliza cu revocare“, a anunţat Liviu Dragnea.

Dragnea îngroapă securea războiului cu cei doi mari rivali

16/05/2016 06:50, Adevărul

Măcinat de dosare penale, PSD a făcut un obiectiv din câştigarea alegerilor locale, tocmai pentru a se apăra cu voinţa electoratului în faţa acuzaţiilor de corupţie. Un eşec la alegerile locale i-ar ştirbi din autoritate lui Liviu Dragnea în faţa partidului, care ar putea să-i ceară demisia. Pentru a evita un asemenea scenariu, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a apropiat doi dintre adversari, pe care el însuşi i-a ţinut departe de partid. Unul este fostul premier şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, rivalitatea dintre cei doi fiind de notorietate la vârful PSD.

Ce jocuri se fac în Parlament pentru CCR. Troc între PSD şi UDMR

11/05/2016 09:46, Adevărul

Retragerea lui Ioan Chelaru din cursa pentru Curtea Constituţională (CCR) a redeschis competiţia în PSD pentru noua propunere pe care trebuie să o facă Senatul. În paralel cu negocierile pentru a prelua şefia Camerei Deputaţilor, fostul premier Victor Ponta face lobby pentru ca fostul ministru al Justiiei din Guvernul său, Robert Cazanciuc, să devină noua propunere a PSD pentru CCR, potrivit unor surse din PSD.

De ce s-a împotmolit PSD în Zgonea

06/05/2016 09:09, România Liberă

Şedința Biroului Permanent al Camerei Deputaților în care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din funcție a președintelui Camerei a fost suspendată, fără a se lua o decizie. Valeriu Zgonea a invocat regulamentul Came­rei Deputaților, potrivit căruia președintele poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat fiind exclus din PSD. Liderii grupurilor parlamentare nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la procedura de urmat.

Liviu Dragnea, presat de partid să facă pace cu Ponta

04/05/2016 08:42, Adevărul

Decizia lui Dragnea de a accepta ca Ponta să preia a treia funcţie din stat este cu totul şi cu totul surprinzătoare, în condiţiile în care între cei doi există o veche rivalitate politică, mascată însă în public de zâmbete şi declaraţii de prietenie. Atunci de ce a acceptat Dragnea? „Oricât de bine ar controla Liviu partidul, Victor Ponta este încă foarte respectat, se bucură de susţinere în teritoriu. Dacă Liviu l-ar fi impus pe Florin Iordache la şefia Camerei, ar fi generat frustrare în partid şi e bine să te fereşti de astfel de lucruri în preajma campaniilor. Aşa că Liviu a decis corect, chiar dacă, să fim sinceri, ştim cu toţii că şi-ar fi dorit altceva“, susţin surse din PSD.

Pe cine trimit partidele la CCR

04/05/2016 08:35, Gândul

Propunerile Camerei Deputaţilor pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională sunt fostul deputat UDMR Attila Varga şi judecătorul Mona-Lisa Neagoe, susţinută de PNL, au declarat surse din rândul deputaţilor. Comisa juridică va centraliza propunerile, urmând ca ulterior plenul să decidă cui îi va reveni mandatul de judecător la CCR. Attila Varga a fost deputat al UDMR din 1992 până în 2012. El a obţinut în 2006 titlul de doctor în drept, în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, cu o lucrare despre "Constituţionalitatea procesului legislativ".

Care sunt cele mai tari dueluri electorale din ţară

27/04/2016 23:30, Adevărul

La startul campaniei electorale s-au înscris mulţi candidaţi pentru primării, însă numai o parte dintre ei au cu adevărat şanse de câştig, mai ales că alegerile locale sunt programate într-un singur tur de scrutin, un sistem ce avantajează clar partidele tradiţionale, nicidecum candidaţii independenţi sau micile formaţiuni.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.