Home » Mass Media

Mass Media

CAUTA ÎN Mass Media

Cuvânt cheie

Zona de interes

Şefii de la sectoare o sfidează pe Gorghiu şi nu vor să demisioneze

08/06/2016 07:50, Evenimentul Zilei

După ce co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că toţi preşedinţii organizaţiilor de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele din cauza rezultatului în alegeri sub nivelul aşteptărilor, menţionând că urmează să se intre într-o procedură urgentă de selectare a viitorilor preşedinţi de filiale, ea a fost contrazisă chiar de preşedinţii de la sectoare, care au negat că au demisionat din funcţii.

Locomotiva Cioloş, soluţia PNL pentru reformarea partidului

08/06/2016 07:22, Adevărul

Deşi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au prezentat rezultatele PNL la alegerile locale drept un succes, înfrângerea categorică suferită în Bucureşti va aduce schimbări importante în conducerea partidului. Potrivit unor surse politice, liberalii au următorul plan: în vară vor organiza un Congres extraordinar, iar Dacian Cioloş va fi convins să candideze pentru şefia partidului şi va fi ales preşedinte. Actuala conducere va face un mic pas în spate. Aceleaşi surse susţin că Vasile Blaga se va întoarce la funcţia care l-a consacrat: secretar-general, responsabil cu mobilizarea filialelor pentru alegerile parlamentare din toamnă. Ilie Bolojan, actualul secretar general al PNL, se va ocupa doar de Primăria Oradea.

Cum şi-au împărţit partidele primăriile din ţară

08/06/2016 07:20, Adevărul

PSD şi-a adjudecat nu mai puţin de 27 de judeţe. Dacă privim harta, vedem că toată Moldova şi tot sudul ţării sunt colorate în roşu. Social-democraţii au scos cele mai bune rezultate în fiefurile tradiţionale, Buzău şi Olt, cu procente ce au depăşit 80%. Au fost şi judeţe în care au pierdut Primăria oraşului-reşedinţă, însă au compensat prin victorii multiple în municipii sau comune. În această categorie intră judeţe ca Timiş, Suceava, Botoşani şi Neamţ. De partea celealtă, liberalii au câştigat net 10 judeţe, dintre care patru în Transilvania – regiune cu electorat tradiţional de dreapta. Astfel, victoriile individuale obţinute de primarii Emil Boc – Cluj, Mircea Hava – Alba Iulia şi George Scripcaru – Braşov s-au extins în tot judeţul.

Ce înseamnă victoria PSD pentru Liviu Dragnea şi ce urmează pentru ALDE şi PMP

07/06/2016 12:37, Adevărul

Comportamentul liderilor PNL din ultimele luni a prevestit eşecul răsunător al liberalilor. Problemele PNL au început încă din etapa cursei interne pentru asumarea Capitalei. Într-o primă fază, această cursă l-a avut câştigător pe europarlamentarul Cristian Buşoi, intens promovat de aripa Gorghiu din PNL. Până la urmă, sondajele din primăvară au arătat că Ludovic Orban ar fi cea mai bună soluţie pentru Primăria Capitalei, astfelîncât liberalii au schimbat candidatul. Prima schimbare.

Fenomenul Nicuşor Dan. Ce şanse are să intre în Parlament

07/06/2016 12:33, Adevărul

Înainte de politică au fost procesele. În urmă cu 10 ani, Nicuşor Dan punea pe picioare Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi începea să dea în judecată primăriile din Bucureşti care ignorau regulile urbanisticii, ba chiar şi legea. Cu bruma de notorietate câştigată, a candidat ca independent la alegerile locale din 2012 şi a scos 10%, în condiţiile în care Sorin Oprescu era susţinut de gigantul USL. Totuşi, pentru că nu avea un partid în spate, Nicuşor Dan a ratat intrarea în Consiliul General al Capitalei.

Toate planurile PSD pentru trântirea Guvernului Cioloş

02/06/2016 10:36, Adevărul

Împinşi de la spate de sondajele care arată că vor câştiga alegerile locale, liderii PSD vor să răstoarne Guvernul Cioloş şi să ajungă în această vară din nou la Putere. Mai există un singur hop: interesele personale total diferite ale celor implicaţi: Dragnea, Ponta şi Tăriceanu, oamenii care dictează majoritatea parlamentară. Spre exemplu, Victor Ponta susţine că, imediat după alegeri, PSD ar trebui să trântească Guvernul Cioloş şi să se întoarcă la guvernare. De altfel, Ponta a şi găsit câteva motive care ar putea sta la baza unei moţiuni de cenzură.

Nicuşor Dan: "Nu voi face alianţă cu niciun partid"

02/06/2016 10:33, Gândul

Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, a declarat miercuri, la Interviurile Gândul, că în cazul nu care nu va câştiga alegerile nu va accepta funcţia de viceprimar şi nici nu va face vreo alianţă cu alte partide în Consiliul General. Motivul: oamenii s-au săturat de actualele formaţiuni şi vor o altfel de politică. De altfel, aceasta este şi raţiunea, spune Nicuşor Dan, pentru care nu a căzut la înţelegere cu PNL în Campania electorală.

Ce calcule îşi fac Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan după ce varianta unificării dreptei a eşuat

31/05/2016 09:06, Adevărul

În condiţiile în care Gabriela Firea conduce detaşat în lupta pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan se luptă doar pentru poziţia de pierzător onorabil, căci şansele lor de a câştiga sunt, oricum, infime, susţin analiştii politici. Deşi s-a dovdit a fi un eşec, varianta sondajului comun care ar fi desemnat candidatul dreptei pentru Bucureşti dezvăluie strategia celor doi candidaţi pentru finalul de campanie.

Planul PNL anti-Firea a durat o zi

31/05/2016 09:04, Gândul

Planul liberalilor de a o încurca pe Gabriela Firea în ultima săptămână de campanie a picat în mai puţin de 24 de ore. După ce într-o dezbatere electorală Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan au convenit efectuarea unui sondaj de opinie comun, PNL a condiţionat înţelegerea de promisiunea candidatului USB de a se retrage din cursa pentru primărie dacă are un scor mai slab decât Predoiu. Oferta ultimativă a fost refuzată însă de Nicuşor Dan care spune că va face totuşi sondajul la care îi invită şi pe cei din PNL ca observatori.

Scandal pe Facebook, între Predoiu şi Nicuşor Dan

30/05/2016 07:36, Gândul

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, spune că liberalul Cătălin Predoiu e "un candidat disperat să ajungă pe locul 2" şi lansează, prin interpuşi, atacuri mincinoase la adresa sa, în replică liberalul transmiţându-i să-şi "ţină nervii" şi să atace PSD şi Firea. "Am citit un atac mincinos şi nedemn al lui Marian Preda şi Sebastian Bodu. Nu vreau să fac presupoziţie şi să cred că, de fapt, în spatele acestui atac mincinos s-ar află Cătălin Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul doi".
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.