Home » Interviuri

Interviuri

CAUTA ÎN Interviuri

Cuvânt cheie

Zona de interes

“Provocăm electoratul la o schimbare a clasei politice în integralitate”

15/05/2014 11:20, Agerpres

Președintele partidului Forța Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, susține că formațiunea sa și-a propus să obțină cel puțin două mandate de europarlamentar la alegerile din 25 mai și spune că majoritatea candidaților FC fac parte din ''generația decrețeilor'', generația cu cele mai multe vârfuri profesionale.

“Dacă îl interzicem pe Rogozin, atunci trebuie să-l interzicem și pe Semjen Zsolt sau pe Viktor Orban”

14/05/2014 13:56

Declară deputatul PSD Bogdan Diaconu în interviul acordat portalului Machiavelli.ro, în care argumentează necesitatea legii care să interzică finanțarea activității politice prin ONG-uri, explică de ce nu a fost de acord cu cooptarea UDMR la guvernare şi de ce ar fi necesară o atitudine mai tranşantă din partea României în raport cu unii oficiali ai statului maghiar.

“PNȚCD boicotează alegerile prezidențiale dacă nu se organizează un referendum pe forma de guvernământ”

13/05/2014 11:33

PNȚCD va boicota alegerile prezidențiale din toamnă dacă până atunci Parlamentul nu decide organizarea unui referendum cu privire la forma de guvernământ, susține președintele formațiunii, Aurelian Pavelescu, într-un interviu acordat Agerpres.

"În acest moment nu există o competiţie între partidele maghiare"

12/05/2014 21:59, Agerpres

Încrederea maghiarilor din România în instituţiile europene este mai mare decât în instituţiile naţionale şi a crescut în contextul crizei din Ucraina, iar pentru comunitatea maghiară din ţara noastră este important ca unele aspecte care privesc siguranţa identităţii naţionale să fie în competenţa Uniunii Europene, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Miza europarlamentarelor pentru PP-DD: posibilitatea eliberării lui Becali, revenirea OTV"

11/05/2014 22:23, Agerpres

Posibilitatea eliberării lui Gigi Becali și a revenirii OTV în România reprezintă miza alegerilor europarlamentare pentru PP-DD, susține, într-un interviu acordat Agerpres, Dan Diaconescu, cel care deschide lista partidului pentru scrutinul din 25 mai.

"După 26 mai vom negocia cu toate forţele de centru-dreapta care nu sapă tranşee de netrecut în campania pentru europarlamentare"

07/05/2014 21:58, Agerpres

Partidul Democrat Liberal propune pentru alegerile europarlamentare din 25 mai candidaţi foarte buni, fiind singurul partid care are o platformă, a declarat preşedintele democrat-liberalilor, senatorul Vasile Blaga, într-un interviu acordat Agerpres.

"Politicienii trebuie să atragă cât mai mulţi votanţi la europarlamentare pentru a consolida rolul României în UE"

29/04/2014 22:14, Agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că actorii politici din România trebuie să atragă la alegerile europarlamentare cât mai mulţi votanţi, astfel încât, printr-o contribuţie consistentă la urne, să fie consolidat rolul României în UE, dar şi curentul care urmăreşte întărirea construcţiei europene.

“România poate viza cu șanse considerabile un post de vicepreședinte al Parlamentului European”

23/04/2014 13:35, Agerpres

Postul de vicepreședinte al Parlamentului European este mai accesibil decât cel de vicepreședinte al Comisiei Europene și de aceea poate fi vizat de România cu șanse considerabile, a declarat eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

“Această specie - de independent - este făcută să nu existe, atâtea piedici există”

23/04/2014 10:49, Agerpres

Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, susține, într-un interviu acordat Agerpres, că "specia de independent este făcută să nu existe" în România, din cauza piedicilor legislative. El spune că s-a hotărât să candideze pentru un loc în Parlamentul European din această postură de independent din "enervare".

“Dacă alegerile vor fi corecte, PRM va avea cel puțin cinci mandate de europarlamentar”

17/04/2014 14:29, Agerpres

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor (PRM) consideră că prezența sa în Parlamentul European, pentru un nou mandat, este necesară pentru a reprezenta românii simpli, pentru a le face auzite nemulțumirile referitoare la ceea ce se întâmplă în România și în lume.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top stiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.