Home » Interviuri

Interviuri

CAUTA ÎN Interviuri

Cuvânt cheie

Zona de interes

“Președintele trebuie să fie un arhitect, nu un șef de șantier nevrotic”

23/10/2014 10:12, Agerpres

Candidatul UDMR la Președinție, Kelemen Hunor, crede că șeful statului trebuie să fie un arhitect respectat, cu o viziune de ansamblu, nu ''un șef de șantier nevrotic'', și este de părere că se impune o restrângere a atribuțiilor acestuia, ''într-o Românie mai puțin prezidențială și mai mult parlamentară'', însă el trebuie ales, în continuare, în mod direct.

“Dacă voi ajunge președinte, nu o să mă vedeți mergând la televizor ca să mă cert cu premierul”

22/10/2014 12:10, Agerpres

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, spune că pentru funcția de șef al statului îl recomandă viziunea, atitudinea, dar și cartea sa de vizită, care este una "vizitabilă" - Sibiul.

“Trebuie un președinte care să conducă efectiv România din toate punctele de vedere, pe modelul președintelui american”

17/10/2014 10:32, Agerpres

Candidatul PP-DD la alegerile prezidențiale, Dan Diaconescu, este de părere că românii vor un președinte foarte puternic și spune că el va încerca să fie un asemenea lider, un șef de stat ''care să preia tot ce a fost bun de la Nicolae Ceaușescu și să nu facă tot ceea ce au făcut rău Băsescu, Constantinescu, Iliescu și Ceaușescu''.

Monica Macovei: “Vreau să fiu președintele românilor, nu al partidelor”

16/10/2014 10:40, Agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la prezidențiale, consideră că președintele țării trebuie să fie cinstit, corect, să dea dovadă de seriozitate și fermitate și își dorește ca politicienii să se îndepărteze de ''limbajul de lemn'' al comunismului, dar și de cel ''golănesc'' al tranziției.

“Nu am în spate un partid căruia să îi fiu tributar”

13/10/2014 10:58, Agerpres

Candidatul Partidului Ecologist Român la alegerile prezidențiale, William Brînză, este de părere că președintele țării trebuie să joace rolul independentului, să fie proactiv și interactiv, un om moral și un bun colaborator al Guvernului.

"Dacă electoratul înţelege că lupta se dă între Ponta şi Băsescu, e posibil să nu existe turul II al prezidenţialelor"

24/08/2014 20:34, Agerpres

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, afirmă într-un interviu acordat Agerpres că, dacă românii îşi vor da seama că lupta pentru Palatul Cotroceni se dă între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, "deghizat în forme şi personalităţi diverse", atunci ar exista posibilitatea să nu mai existe un al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

"Îmi pare rău că e campanie prezidenţială, nu aş fi plecat în ruptul capului de la Transporturi"

25/06/2014 09:24, Agerpres

Vicepreşedintele PSD Dan Şova se declară convins că premierul Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi îl consideră "cea mai indicată persoană să conducă România în următorii zece ani".

"Am învățat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidențialele"

16/06/2014 22:17, Agerpres

Premierul Victor Ponta vorbește, într-un interviu acordat Agenției Agerpres, despre impactul reducerii CAS și poziția clasei politice față de această măsură, despre creșterile de pensii și salarii din 2015, dar și despre desemnarea comisarului european din partea României.

“Vă asigur că PNL va avea un candidat la prezidențiale”

22/05/2014 14:36, Agerpres

Președintele PNL, Crin Antonescu, consideră ratată campania electorală pentru alegerile europarlamentare și afirmă că efectul va fi probabil o prezență scăzută la vot la acest scrutin.

“Ce își doresc liberalii? Dărâmarea Guvernului Ponta și mutarea atuurilor din nou în mâna lui Traian Băsescu?”

16/05/2014 12:51, Agerpres

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, vorbește, într-un interviu acordat Agerpres, atât despre campania electorală, candidații alianței PSD-UNPR-PC și despre importanța alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai, cât și despre șansele moțiunii de cenzură inițiate de către liberali și posibilitatea refacerii USL.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top stiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.