Home » Interviuri » “În turul doi cred că vom avea un rezultat foarte bun”

“În turul doi cred că vom avea un rezultat foarte bun”

dragnea_liviu_primplan.jpg
Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune, într-un interviu acordat Agerpres, că Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale la o ''diferență semnificativă'' față de contracandidatul său, Klaus Iohannis. ''Cred că peste 53% va fi pentru Victor Ponta'', declară Dragnea.

Totodată, acesta afirmă că strategia electorală a PSD pentru turul doi al alegerilor prezidențiale vizează comunicarea cu cât mai mulți oameni. ''O strategie foarte simplă. Să comunicăm cu cât mai mulți oameni. La cât mai mulți oameni trebuie să ajungă care sunt proiectele lui Victor Ponta, ce vrea Victor Ponta să facă pentru fiecare român, să explicăm tuturor românilor care este marele proiect al lui Victor Ponta - și anume marea unire a românilor'', adaugă Dragnea. În opinia social-democratului, reprezentantul ACL în cursa prezidențială, Klaus Iohannis, a făcut o singură greșeală. ''Cred că domnul Klaus Iohannis a făcut o singură mare greșeală - faptul că a acceptat candidatura'', mai spune Dragnea.

- După primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale ați făcut o analiză în organizațiile PSD din țară. Ați ajuns la o concluzie?
- Sigur că da. Am avut întâlniri cu toate organizațiile județene, inclusiv cu organizația din București. Sunt organizații care au muncit foarte bine, organizații la care mai este loc de mai bine. Am avut o analiză așezată, nu cu ceartă, pentru că nu era cazul. Împreună am identificat cu fiecare coleg din fiecare județ unde se putea face mai mult, am stabilit acțiunile care se vor întreprinde și principala concluzie a fost că în turul doi, ceea ce se și întâmplă, toate organizațiile județene, toți militanții noștri și toți simpatizanții noștri vor merge să vorbească direct cu cât mai mulți oameni.

- Sunteți mulțumit de rezultatele înregistrate în primul tur? Vă așteptați la mai mult?
- Nu. Nu este vorba de mulțumire. Am avut o abordare realistă în timpul campaniei electorale. Obiectivul nostru a fost de 37,5%. Am estimat că putem atinge procentul de 40%, ceea ce s-a întâmplat pentru primul tur. Cu acțiunile pe care le întreprindem, cu mesajele care au fost și vor fi transmise în continuare, în campania electorală, în turul doi cred că vom avea un rezultat foarte bun.

- Un rezultat foarte bun însemnând ce scor?
- Victor Ponta va câștiga, nu țin neapărat să dau procente. Cred că vom avea o diferență semnificativă, cred că peste 53% va fi pentru Victor Ponta, 53 — 54%.

- Cum comentați scorul înregistrat în diaspora în primul tur?
- Prima remarcă. Este pentru prima dată când un candidat al PSD-ului ia în Moldova un scor mai mare decât celălalt candidat. Este pentru prima dată când câștigăm Moldova și asta are o explicație foarte simplă. Victor Ponta a fost des în Republica Moldova, este primul dintre premieri care a făcut în mod concret ceva pentru dezvoltarea Republicii Moldova, acolo am finanțat proiecte importante, grădinițe, școli, microbuze școlare, au fost alocate fonduri pentru obiective culturale simbolice pentru Republica Moldova, s-a întâlnit cu foarte mulți oameni din Republica Moldova și faptul că a fost cunoscut de mulți oameni, l-au văzut așa cum este, un politician tânăr, cu deschidere, cu foarte multă pricepere și cu un viitor serios, a și fost apreciat. În diaspora, în celelalte țări, acolo trebuie lucrat mai mult. Acolo, în perioada următoare după alegeri, pentru următoarele alegeri trebuie să avem o prezență mult mai mare și să avem o abordare mult mai structurată a comunicării cu românii din diaspora.

- Ce strategie ați adoptat pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale?
- O strategie foarte simplă. Să comunicăm cu cât mai mulți oameni. La cât mai mulți oameni trebuie să ajungă care sunt proiectele lui Victor Ponta, ce vrea Victor Ponta să facă pentru fiecare român, să explicăm tuturor românilor care este marele proiect al lui Victor Ponta - și anume marea unire a românilor, pentru că este un proiect care vine după zece ani de dezbinare și ură. România are nevoie să fie o țară puternică și o țară puternică nu poate să fie decât dacă este unită.

- Unde credeți că a greșit contracandidatul lui Victor Ponta? Care ar fi atuurile și minusurile acestuia?
- Cred că domnul Klaus Iohannis a făcut o singură mare greșeală - faptul că a acceptat candidatura. După părerea mea, este un fel de hologramă, este o imagine proiectată a altcuiva, a lui Traian Băsescu, o imagine destul de ștearsă, este un om care n-a reușit să transmită măcar o singură idee. Eu nu am văzut la Klaus Iohannis o idee proprie sau o părere pe care să și-o susțină, a lui, deci să fie a lui. Asta este marea greșeală. Dincolo de greșeli, un gest nepermis, o acțiune nepermisă a lui Klaus Iohannis este înțelegerea, pactul cu extremiștii care vor să decupeze Ardealul, or așa ceva nu este permis. Pentru că cineva care vrea să fie președintele României, deci comandantul suprem al Armatei Române, și să aibă datorii ulterioare după alegeri la niște extremiști care vor să decupeze Transilvania este ceva de o gravitate foarte mare. În schimb nu a făcut greșeli. Are o singură greșeală. Restul nu sunt greșeli. Cu fiecare zi care trece, cu fiecare apariție a lui Klaus Iohannis oamenii văd din ce în ce mai mult adevărata imagine a lui. Nu are niciun fel de legătură cu funcția de președinte al României. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top stiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.