Home » Comentarii

Comentarii

CAUTA ÎN Comentarii

Cuvânt cheie

Zona de interes

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.

Votul util e pentru o nouă clasă politică

17/05/2016 09:07, Alina Mungiu-Pippidi

Anul acesta investim în nou, nu mai votăm răul cel mai mic, și ne propunem o clasă politică nouă măcar în proporție de 30 la sută. Cu cine să votăm? Ca totdeauna, primesc de peste tot întrebarea asta, deși am fost puține zile în țară ultimele două luni. În primul rând, mulțumesc de întrebare. În decursul anilor, aceasta mi-a venit în diferite forme, disperate, șăgalnice, mobilizatoare, mustrătoare, în tot registrul posibil. Într-un an particular de rău, când chiar nu aveai cu cine vota, un cititor de al meu a scris pe forumul de la România liberă așa: ”nu am mult timp și nici dvs. sigur nu aveți, ca atare fără explicații o să vă rog sa scrieți aici pe forum cu cine votați dvs. și eu voi face la fel. Mulțumesc!”.

Pionul otravit

15/05/2016 23:06, Sorin Roșca Stănescu

Va reusi sau nu va reusi PSD sa-l mature pe Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor? Va avea voturi suficiente? Ce rol joaca, in aceasta ecuatie, Excelenta sa, domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti? Dar competitia dintre PSD si doua partide mai mici, UNPR si UDMR? Este Valeriu Zgonea un pion otravit, un fel de cui al lui Pepelea, infipt in inima celui mai mare partid al Romaniei? Chiar si in calitate de ex-membru?

Cum i-a salvat ambasadorul american pe liderii PSD în Scandalul Valeriu Zgonea

15/05/2016 23:05, Ion Cristoiu

Valeriu Zgonea a fost dat afară din PSD. Nu pentru ceea ce unii s-au grăbit să prezinte drept delict de opinie, ci pentru că ditamai preşedintele executiv al PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor e un simplu turnător la Ambasada americană din România. Încredinţat că, babuin fiind, trebuie să te dai pe lîngă Îngrijitorul Sectorului babuini din imensa Grădină Zoologică întruchipată de coloniile Imperiului american, Valeriu Zgonea pîra la ambasadorul american colegii de partid pentru ceea ce el considera că sînt tentative de a afecta Lupta împotriva corupţiei.

Controversatul ambasador Klemm

15/05/2016 23:04, Stelian Tănase

Apariția ambasadorului american la Camera Deputaților unde a conversat o oră cu Valeriu Zgonea a mirat multă lume. Unii s-au apucat repede să critice gestul, să protesteze, pentru că li s-a părut un gest neuzual. O fi! Zgonea pare pe ducă și a fost tratat toată săptămîna ca un caraghios. Klemm cunoaste f bine situația lui Zgonea care trece drept un tip care face declarații de care nu poți decît să rîzi. Știe că a fost tratat de liderii PSD ca un gunoi, acuzat că e un spionul lui Iohannis in partid, ca ar fi un turnator al ambasadei SUA și DNA.

Revenirea lui Victor Ponta - o realitate obiectivă care-i face să turbeze pe sergenții majori mesianici

09/05/2016 22:54, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Pe zi ce trece, Guvernarea Dacian Cioloș se cufundă într-o bulibășeală incredibilă. Eforturile – supraomenești al lui Dacian Cioloș de a ține la suprafață barca plină de găuri a guvernării accentuează această imagine. Adîncirea ei apare și din raportarea la Guvernarea Victor Ponta. Plecat la timp de la Victoria, printr-un șah abil dat Poliției politice prezidențiale – care pariase pe o cramponare a lui Victor Ponta de fotoliu și tocarea prin demonstrații de stradă diversioniste - fostul premier a devenit în ultimul timp reper de bună guvernare chiar și pentru dușmanii PSD. De înțeles, în aceste condiții, că electoratul se reîntoarce la Victor Ponta. Vocea acestuia capătă tot mai multă autoritate pe fondul tăcerii bîlbîite a lui Klaus Iohannis.

Al cui este Guvernul?

05/05/2016 09:52, Stelian Tănase

Aflat intr-o campanie de ajustare a imaginii sale și eventual de stopare a căderii dramatice din sondaje, Klaus Iohannis a declarat de curînd despre guvernul Cioloș – Nu este guvernul meu ! Percepția publică este exact pe dos- că guvernul este al Cotrocenilor. Că Iohannis a profitat de tragedia de la Colectiv ca să-și aducă în palatul Victoria oamenii lui. Ponta merge mai departe acuzîndu-l pe Iohannis că e mai amestecat decit pare.

E pe cale să eșueze guvernul Cioloș?

04/05/2016 14:58, Alina Mungiu-Pippidi

Cine a dus pe buza prăpastiei guvernul Cioloș în aceste zile, când părea că mai e puțin și avem o Revoluție de Paște, în care un guvern care nu ar fi fost posibil fără revolta de la Colectiv va fi dat jos de exact aceiași demonstranți care ies cu devotament în stradă la toate cauzele bune? Și mai are vreo șansă guvernul Cioloș să realizeze, fie și parțial, ceea ce și-a propus?

Un risc: Traian Băsescu să-l lucreze pe Robert Turcescu, candidatul PMP

04/05/2016 00:05, Ion Cristoiu

Viaţa contrazice uneori pe analistul politic, cronicarul Istoriei în mers, nu numai prin fapte care-i infirmă acestuia profeţiile deja tipărite, dar şi prin fapte care-l iau prin surprindere, tocmai cînd se pregătea să comenteze o realitate. După desemnarea lui Robert Turcescu drept candidat, am fost uluit să văd că Traian Băsescu bate clopotele în dungă fără să se oprească în chestiunea candidaturii sale la Primăria Bucureşti, ratată din cauza Dosarului redeschis în cazul Căşuneanu. A fost o primă manifestare publică a acestei explicaţii.

Misterul execuției lui Zgonea

04/05/2016 00:04, Stelian Tănase

Dispariția neașteptată de pe firmament – în numai citeva zile, ca să nu zic ore – a lui Valeriu Zgonea de la vîrful PSD și acum și de la Camera Deputaților – este unul din fenomele tipice din politica românească. Acum însă il putem observa cu ochiul liber și pe timp scurt. Căderile altor lideri PSD au durat ceva, (Iliescu, Năstase, Geoană, etc. ) – plenare, ședinte, congrese etc. Aici totul s-a incheiat ca o executie la zid. Baf! Nici măcar nu a fost intrebat care ar fi ultima lui dorință. Poate cerea o țigară sau să dea un telefon cuiva…Mai știi!
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.