Home » Comentarii

Comentarii

CAUTA ÎN Comentarii

Cuvânt cheie

Zona de interes

Klaus Iohannis a fost dat de gol

02/06/2016 21:59, Sorin Roșca Stănescu

Eram tentat sa cred ca presedintele Klaus Iohannis nu are un consilier politic. Pentru ca, pana acum, pur si simplu nu am observat ca actiunile sale in planul politicii interne sa fi fost, in prealabil, bine analizate si atent orchestrate. Dar iata ca are. Si deodata mi-am amintit, se numeste Stefan Laurentiu si, timp de zece ani, a functionat pe langa Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. Tot in calitate de consilier politic. Ei bine, printr-un interviu acordat nu mediei romanesti, ci agentiei Reuters, Laurentiu Stefan devoaleaza, cu o lipsa maxima de prudenta, intentiile presedintelui. Si, prin aceasta, ii face un mare rau.

Moțiunea de cenzură a PSD e un flaps

02/06/2016 21:58, Stelian Tănase

Opinia publică este prada unei iluzii – i-aș spune – optice. Odată ce guvernul PSD-UNPR- ALDE a părăsit palatul Victoria -in graba, speriat de proteste – lumea nu l-a mai demonizat pe fostul premier și nici pe aliați – pe Gabriel Oprea. Cei doi, Ponta și Oprea au fost țintele detestate ale protestelor apărute spontan după tragedia de la Club Colectiv. Mulțimile – ne învață cartea – își cauta mereu un dușman, simplifică, vrea o țintă la care să se reporteze, să ii atribuite toate relele și să se descarce nervos. Cum guvernul precedent s-a risipit cauta de atunci alta țintă. Necazurile capului de locuitor au continuat, istoria nu s-a terminat odată cu guvernul Ponta.

Zece lucruri de știut la final de campanie

02/06/2016 10:29, Cătălin Striblea

PSD refuză să se cupleze la mesajele pro-europene, anti-corupție, la România tânără și cu alte perspective. Partidul a jucat cu toată garnitura penală. Ajutat și de mașina sa mediatică va câștiga votul politic de o manieră zdrobitoare, cred eu. PSD dovedește că știe mai bine România profundă, nu face niciun efort să o schimbe și se folosește de ea. Cinic, căci planul nu are nimic în comun cu oamenii ci cu prezervarea unor funcții.

Noul guvern posibil din toamna: PSD-PNL, cu premier “tehnocrat”

01/06/2016 23:19, Radu Tudor

De mai bine de 3 luni, la emisiunile Antena 3 sustin ca dupa alegerile parlamentare din toamna vor avea de-a face tot cu un premier agreat de PSD si PNL, care impreuna vor forma o majoritate ad-hoc. PSD si PNL vor bate palma tot la Cotroceni, via institutii de care asculta cu sfintenie. Premierul va fi tot unul de tip tehnocrat : fie Dacian Ciolos inca 4 ani, fie persoane precum George Maior (care va fi asumat de PSD, dar acceptat si de PNL via Cotroceni). Exista si varianta ca Ciolos sa intre in PNL daca va fi re-desemnat premier.

Români, luați-vă orașele înapoi! Care puteți…

01/06/2016 23:18, Alina Mungiu-Pippidi

De ce poate PSD candida în aceste alegeri? Pentru că, deși are datorii de 30 de milioane de lei, a trecut o lege ca să le poată amâna. Și cum o să le plătească, chiar dacă le amână, că de la buget nu se vor acoperi datoriile istorice, ci doar cele de campanie? Vânzând bilete la școli de vară? Iar PNL nu stă mai bine – și la asta, ca și la legea electorală, a făcut blat pentru că au și ei datorii de peste 16 milioane de lei – au început să dea înapoi sedii pe care nu și le mai pot permite.

Plictiseli de campanie

31/05/2016 08:59, Stelian Tănase

Duminică lumea merge cătinel la vot. Ciți merg, cam puțini, de data asta Imbrăcați frumos, intre cumpărurile fla piață, slujba la biserică, mersul cu nepoții în parc.Apoi jntro scurtă plimbare fuguța la vreo școală să pună ștampila pe buletinul de vot si să-l arunce ăn urnă. Nu cred că lumea va iesi, nu va fi deloc inghesuială. Din mai multe motive.Unul ar fi că a fost o campanie plicticoasă. O campania formală, de rutină, cu mulți ciștigatori cunoscuți dinainte de toată suflarea.

Dezamăgirea cu Iohannis

29/05/2016 23:20, Stelian Tănase

Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o intrebare. Ințeleg dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datele despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări:E un drept constituțional de a fi informați. Mai știu că președintele păzește constituția, este principalul ei garant.

Preşedintele României Klaus Iohannis – un purtător de cuvînt execrabil al Guvernului Dacian Cioloş

29/05/2016 23:19, Ion Cristoiu

De regulă citesc stenograma, fie după RADOR, fie după site-ul Preşedinţiei. De data asta, n-a mai fost nevoie: mi-a citit-o Klaus Iohannis. Sau mai bine l-am auzit pe Klaus Iohannis, citind, la radio, Comunicatul CSAT. L-a citit prost ca intonaţie, dar corect ca pronunţie. Corect, și rar. Astfel c-am putut afla cum suna Comunicatul CSAT. Cel puţin în punctul despre Sănătate, înscris pe Ordinea de zi ca urmare a Scandalului Hexy Pharma, opinia publică a aşteptat nu atît Comunicatul CSAT, cît mai ales punctul de vedere al Preşedintelui. Declaraţia de presă s-a limitat la lectura Comunicatului, inclusiv în acest punct referitor la Scandalul din Sănătate.

5 lucruri pe care Iohannis nu le-a spus după ședința CSAT

29/05/2016 23:19, Radu Soviani

Ceea ce a spus astăzi Klaus Iohannis se subsumează devizei ,,să facem totu’ ” și ,,să construim fericirea din anul 2018”. Deci nu analizez ceea ce a spus Klaus Iohannis (ar avea vreun sens ca să analizez acum tezele din iulie ale lui Ceausescu?). Din coincidență, tezele lui Iohannis vor fi dezvoltate tot în luna iulie, la fel ca și la Ceaușescu, întrucât ,,guvernul va elabora un pachet de norme până la sfârșitul lunii iulie”

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.