Home » Ştiri

Ştiri

CAUTA ÎN Ştiri

Cuvânt cheie

Zona de interes

Proiectul privind înfiinţarea Avocatului Copilului a fost adoptat tacit la Camera Deputaților

29/06/2016 10:30, Agerpres

Proiectul de lege privind înfiinţarea instituţiei Avocatul Copilului a fost adoptat tacit marţi de plenul Camerei Deputaţilor.

Senatorul Lucian Iliescu spune că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu Liviu Dragnea

29/06/2016 10:30, Agerpres

Senatorul Lucian Iliescu a declarat că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, precizând, totodată, că va candida la alegerile parlamentare din acest an pentru un nou mandat de senator.

Proiectul privind înlocuirea impozitului pe profit cu un impozit specific în turism, adoptat de Camera Deputaților

29/06/2016 10:30, Agerpres

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege prin care impozitul pe profit este înlocuit cu un impozit specific în industria turismului, la hoteluri şi unităţi de alimentaţie publică. Decizia a fost luată cu 204 voturi "pentru", zece "împotrivă" şi o abţinere.

Ana Birchall: “Cristian Ghinea să răspundă public întrebărilor care i-au fost adresate la audierea din comisie”

29/06/2016 10:29, Agerpres

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ana Birchall, i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, să răspundă public întrebărilor care i-au fost adresate în cadrul audierii de la comisie şi să prezinte, în regim de urgenţă, situaţia la zi a facturilor pe anul 2016 achitate de către Autorităţile de Management din exerciţiul financiar 2014-2020 pentru programele gestionate exclusiv de minister.

Plenul Camerei a aprobat vacantarea a 17 locuri de deputat

29/06/2016 10:29, Agerpres

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat marţi vacantarea a 17 locuri de deputat. Decizia a venit în urma demisiei deputaţilor care au câştigat mandate de aleşi locali şi care au ales să activeze în administraţie.

Senatorul Ruxandra Jipa se alătură grupului parlamentar al PSD

29/06/2016 10:28, Agerpres

Senatorul Ruxandra Jipa a anunţat, în plenul Senatului, că se alătură grupului parlamentar al PSD.

UNPR contestă desființarea grupului de la Senat

28/06/2016 12:14, Agerpres

Senatorul Haralambie Vochițoiu a anunțat marți că decizia de desființare a grupului UNPR de la Senat a fost contestată, considerându-se că temeiul legal în care s-a realizat este inexistent.

Ionuț Stroe: "Liderii PNL nu s-au angajat în fuziuni sau alianţe cu UNPR sau alte partide"

28/06/2016 12:14, Agerpres

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, afirmă că nu au existat angajamente luate de liderii formaţiunii privind posibile fuziuni sau alianţe cu UNPR ori cu alte partide şi că o eventuală analiză asupra acestor discuţii ar urma să aibă loc doar în cadrul unei noi şedinţe a Biroului Politic Naţional al liberalilor de săptămâna viitoare.

Senatorul Marin Burlea motivează trecerea sa de la UNPR la PSD prin faptul că se simte de stânga

28/06/2016 12:13, Agerpres

Senatorul UNPR Marin Burlea, care a anunţat luni în plenul Senatului că devine membru al PSD, şi-a motivat această trecere prin faptul că se simte tot mai de stânga în urma "contactului cu populaţia tânără din Moldova", care este extrem de săracă şi nemulţumită. "Începând de astăzi voi continua să lucrez în grupul parlamentar al PSD, din care am făcut parte ca membru al UNPR", a spus senatorul Marin Burlea.

Ioana Constantin este noul președinte ales al M10

28/06/2016 12:13, Agerpres

Partidul M10 are un nou președinte, ales prin vot, Ioana Constantin, a anunțat europarlamentarul Monica Macovei, unul dintre fondatorii formațiunii.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.