Home » Alegeri

Alegeri

CAUTA ÎN Alegeri

Cuvânt cheie

Zona de interes

Candidatul UDMR Kereskenyi Gabor a câştigat Primăria Satu Mare cu 42%

06/06/2016 23:03, Agerpres

Candidatul UDMR Kereskenyi Gabor a câştigat Primăria Satu Mare cu 42%, învingându-l pe primarul PSD Dorel Coica, arată datele finale ale Biroului Electoral Municipal.

FDGR a câştigat alegerile în municipiul Sibiu

06/06/2016 23:02, Agerpres

Primăria municipiului Sibiu a fost câştigată cu 27.948 voturi de Astrid Cora Fodor, fost primar interimar al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Municipal (BEM) Sibiu.

Constantin Toma (PSD) câştigă primăria municipiului Buzău cu 41,49%

06/06/2016 23:02, Agerpres

Constantin Toma (PSD) a câştigat Primăria municipiului Buzău cu un procent de 41,49%, urmat de liberalul Ovidiu Anghel, cu 17,98% şi independentul Constantin Ionescu, cu 13,74%.

Liberalul Ioan Popa va fi noul primar al municipiului Reşiţa

06/06/2016 23:01, Agerpres

Candidatul PNL la Primăria Reşiţa, Ioan Popa, se află după alegerile de duminică pe prima poziţie, cu 7.776 de voturi, în timp ce candidatul PSD Ioan Crina a primit 7.277 de voturi, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Municipal (BEM).

Liberalul Cătălin Flutur a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani

06/06/2016 23:01, Agerpres

Candidatul Partidului Naţional Liberal, Cătălin Flutur, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani, potrivit rezultatelor făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani.

La Pitești, primarul independent Tudor Pendiuc a pierdut la limită în faţa viceprimarului social-democrat Cornel Ionică

06/06/2016 23:01, Agerpres

Independentul Tudor Pendiuc, primar al municipiului Piteşti din anul 1992, a pierdut la limită alegerile de duminică în faţa principalului să contracandidat, viceprimarul Cornel Constantin Ionică (PSD), conform rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central (BEC).

Antal Arpad (UDMR), primarul municipiului Sfântu Gheorghe, a câştigat detaşat al treilea mandat

06/06/2016 23:00, Agerpres

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a candidat pe lista UDMR, a câştigat detaşat cel de-al treilea mandat în urma alegerilor locale desfăşurate duminică, potrivit rezultatelor Biroului Electoral Municipal.

Rezultatele sondajului preelectoral IRES pentru Primăria Iaşi

03/06/2016 09:48, Digi24

În premieră, Digi24 a prezentat rezultatele sondajului preelectoral IRES cu privire la intenţiile de vot ale oamenilor din Iaşi, pentru 5 iunie.

Rezultatele sondajului preelectoral IRES Timişoara

03/06/2016 09:47, Digi24

În premieră, Digi24 a prezentat rezultatele sondajului preelectoral IRES cu privire la intenţiile de vot ale oamenilor din Timişoara, pentru 5 iunie.

Rezultatele sondajului preelectoral IRES pentru Primăria Craiova

03/06/2016 09:47, Digi24

În premieră, Digi24 a prezentat rezultatele sondajului preelectoral IRES cu privire la intenţiile de vot ale oamenilor din Craiova, pentru 5 iunie.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.