Home » Ştiri » Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, s-a alăturat ALDE

Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, s-a alăturat ALDE

mustatea_vasile.jpg
Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Giurgiu, că preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea (PNL), şi fostul viceprimar al municipiului reşedinţă, Alexandru Vladu (exclus de o săptămână din PSD), au ales să se alăture echipei ALDE.

"Suntem la un eveniment important pentru organizaţia noastră, primirea celor doi colegi care au ales să vină alături de noi, a domnului preşedinte al CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, şi a domnului Alexandru Vladu, viceprimar, amândoi viitori membri ALDE. Consider că venirea lor va însemna o întărire semnificativă a rândurilor noastre, va însemna creşterea capacităţii organizaţiei noastre judeţene de a aborda alegerile locale şi cele parlamentare în toamnă pentru că nu avem numai planuri pe termen scurt, avem planuri pe termen lung, cu bătaie îndelungată, deci, posibilitatea abordării alegerilor dintr-o poziţie de forţă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat că formaţiunea îşi propune ca la alegerile din 2016 să fie " a treia forţă politică şi la Giurgiu, poate chiar a doua forţă politică". "Cei de la ALDE Giurgiu cred că au fost primii din ţară care au înţeles obiectivele pe care ni le-am asumat, nu să ne certăm pe funcţii, ci să trecem la muncă. Îi salut şi pe domnul Vladu şi pe domnul Mustăţea, sunt deosebit de încântat că au decis să se alăture proiectului nostru şi îi asigurăm de tot suportul nostru la nivel central", a declarat Daniel Constantin.

Alexandru Vladu a declarat că a ales să intre în ALDE pentru că este un fan al domnului Tăriceanu. "Am ales să intru în acest partid pentru că sunt un fan al preşedintelui Tăriceanu şi al prim- ministrului Tăriceanu, e o perioadă după care tânjim, aceea când a fost premier. Am vrut să intru în acest partid după execuţia în direct pe care am avut-o o săptămâna trecută (n.red. făcând referire la recenta excludere din PSD Giurgiu). Am venit la ALDE pentru că este o echipă foarte bună, au ştiut să îmi insufle dorinţa de a ajunge primar alături de dumnealor...", a declarat şi Alexandru Vladu.

Preşedintele CJ Vasile Mustăţea a declarat că se alătură ALDE în condiţiile în care fusese exclus din organizaţia judeţeană a PNL acum trei luni, iar de la centru nu s-a confirmat decizia. "Vă spun foarte tranşant şi clar, astăzi am luat hotărârea să devin membru ALDE şi în perioada imediat următoare voi face toate formalităţile statutare pentru a deveni şi membru cu drepturi depline. Eu, în ultima perioadă, am definit situaţia mea la Giurgiu ca o zonă crepusculară adică nu eram membru PNL la Giurgiu dar la Bucureşti eram vicepreşedinte al partidului. Au făcut o şedinţă total nestatutară prin care m-au exclus la Giurgiu, în schimb la Bucureşti nimeni nu voia să mă supună excluderii. Am depus un memoriu şi aştept de trei luni să vină o comisie de la Bucureşti şi să verifice ce se întâmplă la PNL Giurgiu, dar se tergiversează", a declarat Mustăţea.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că Vasile Mustăţea "nu a intrat în ALDE pentru a fi candidat la CJ", ci pentru că "îşi doreşte să fie în această echipă". AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.