Home » Personalitati politice » Radu Câmpeanu

Radu Câmpeanu

Radu Câmpeanu
Şef al Tineretului liberal înainte de cel de-al doilea război mondial, este student în decursul războiului. După război, participă la manifestaţiile anti-comuniste din 24-28 februarie 1945. Arestat în 1948, petrece mai mulţi ani în închisorile comuniste. Eliberat, emigrează în Franţa împreună cu soţia sa Monica şi cu fiul lor Barbu. La Paris, se arată foarte activ în rândurile exilaţilor, dar după sosirea lui Paul Goma, este suspectat ca informator al securităţii. În 1990 revine în ţară unde participă la reîntemeierea PNL al cărui preşedinte va fi între 1990 şi 1995, fiind ales senator în legislatura 1990-1992 în municipiul Bucureşti. A candidat şi la funcţia de preşedinte al României la alegerile din 1990 unde a obţinut 10,64 % din voturi şi s-a plasat pe locul 2.

Data nasterii: 28/02/1922
Locul nasterii: Bucureşti
Functia politica: Preşedinte Fondator al PNL
Contact

Telefon fix: —
Telefon mobil: —
Fax: —


Web personal: —
Web: —
Blog: —
Email: —

Stiri despre personalitati politice

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.

CExN al PSD a decis numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii cu rezultate slabe la alegerile locale

01/07/2016, Agerpres

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, joi, la Târgovişte, numirea de lideri interimari în fruntea unor organizaţii, în urma rezultatelor de la alegerilor locale, între acestea fiind Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov şi Satu Mare, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Ionuţ Stroe: “Declaraţiile lui Dragnea privind discutarea la Cotroceni a fuziunii PNL-UNPR – tendenţioase sunt bazate pe informaţii false”

01/07/2016, Agerpres

Declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la discutarea la Palatul Cotroceni a unei fuziuni între PNL şi UNPR sunt tendenţioase şi bazate pe informaţii false, susţine purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.