Home » Mass Media

Mass Media

CAUTA ÎN Mass Media

Cuvânt cheie

Zona de interes

Olteanu norocosu' şi Norica ghinionista

03/12/2008 12:07, Florel Manu si Diana Oprita, Adevarul

Paradox la PNL: Norica Nicolai a ratat intrarea în Parlament deşi a obţinut locul 1 şi 42,1% din voturi, iar Bogdan Olteanu „s-a ales” de pe locul 3 şi cu numai 26,6%! Niciunul dintre cei doi candidaţi nu a fost într-atât de popular încât să obţină peste 50% din opţiuni, astfel încât să intre automat în Parlament.

În Modrogan, mesaj de la Zeus: „Acum sunt relaxat“

03/12/2008 12:05, Madalina Darvaru, Gandul

„Acum sunt relaxat”, ar fi fost reacţia lui Traian Băsescu după ce pedeliştii şi-au asigurat un avantaj de trei mandate în Parlament, au relatat surse din PD-L. Cu toate acestea, democrat-liberalii susţin că şeful statului nu le-ar fi oferit informaţii legate de numele viitorului premier.
Deşi unii dintre vechii pedişti nu sunt siguri că Theodor Stolojan va ocupa scaunul de la Palatul Victoria, ei sunt conştienţi că nu îi pot forţa mâna preşedintelui. Din informaţiile PD-L, Băsescu va aştepta începutul săptămânii viitoare pentru a convoca partidele la consultări.

Parlamentul anti-nominal

03/12/2008 12:03, Andreea Nicolae, Romania Libera

Prima etapa a procesului redistribuirii mandatelor a scos la lumina o serie intreaga de "anomalii" ale noului sistem de vot. Ocupanti ai locurilor doi si chiar trei au primit mandat de senator ori de deputat, in conditiile in care unii dintre ei au strans sub 20% din voturile valabil exprimate. In contrapartida, au ratat intrarea in Parlament politicieni care s-au situat pe primul loc in colegiul in care au candidat, dar care nu au reusit sa stranga 50% plus unul din voturi.

Blaga: „Dacă scăpăm de Călin, dau de băut“

03/12/2008 12:01, Mihai Boeru si Andrei Udisteanu, Evenimentul Zilei

Cu Theodor Stolojan, fostul „viitor premier“ PDL, exilat în faţa televizorului pentru a urmări efectele crizei mondiale şi cu rezultatele alegerilor ceva mai limpezite, conducerea PDL s-a întâlnit, ieri, într-un cadru „intim“, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Pentru o friptură, un pahar cu vin şi o porţie de râs la adresa „concurenţei“. Analizând rezultatele alegerilor, mai-marii partidului au conchis: e prilej de sărbătoare, de remarci răutăcioase - tip „PNL-ul e mai rău decât PSD-ul“ - şi de recitat versuri despre „răzbunarea cea mai dulce“.

Silviu Prigoană: „Şefii nu m-au lăsat să lupt cu Năstase“

03/12/2008 12:00, Ionut Stanescu, Evenimentul Zilei

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică au avut şi învingători din rândul vedetelor. Silviu Prigoană şi-a adjudecat un loc în Camera Deputaţilor, câştigând în Colegiul 15 Bucureşti, cu un confortabil 58,9%. Principalii săi oponenţi, Mihaela Mândrea (PSD+PC) şi Pietro Ionescu (PNL), ambii fără notorietate, au strâns, împreună, doar 32,4% din sufragii.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.