Home » Interviuri

Interviuri

CAUTA ÎN Interviuri

Cuvânt cheie

Zona de interes

“Vaccinurile sunt adevărate scuturi de apărare!"

15/04/2014 22:25

Numeroase boli ce ne amenință viața pot fi ținute departe cu un simplu vaccin, unul dintre cele mai ieftine şi de succes tratamente pentru sănătate. Acesta este mesajul vicepreședintelui Societății Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Sandra Alexiu, unul dintre coordonatorii “Săptămânii Internaţionale a Vaccinării", ce va avea loc în perioada 24-30 aprilie.

"La alegerile prezidențiale vom vota răul cel mai mic"

13/04/2014 14:14, Agerpres

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că îl preferă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc în toamnă, pe candidatul PNL, Crin Antonescu, pe care îl consideră "răul cel mai mic", spre deosebire de fostul ei coleg de partid, prezidenţiabilul PDL Cătălin Predoiu, despre care spune că "are prune în gură şi probleme de dicţie".

“Europa trebuie să devină o realitate românească de găsit în fiecare casă”

09/04/2014 15:41, Agerpres

Cetățenii români trebuie tratați egal și feriți de încălcări ale legislației europene, în special pe piața muncii, iar Europa trebuie să devină o realitate românească de găsit în fiecare casă, a declarat Traian Ungureanu într-un interviu acordat Agerpres.

“Faptul că am avut colegi care ne-au denigrat țara la Bruxelles nu a ajutat imaginea României”

07/04/2014 15:05, Agerpres

România are o imagine incomplet conturată în Europa, iar străinii încă nu știu cu ce valori sau calități să-i asocieze pe români, acesta fiind și motivul pentru care campaniile denigratoare pot prinde în alte țări, a declarat eurodeputata PSD Daciana Sârbu într-un interviu acordat Agerpres.

“Parlamentul trebuie să își recâștige rolul în zona de politică externă”

04/04/2014 10:50, Agerpres

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Petru Filip, vorbește, într-un interviu acordat Agerpres, despre importanța aderării României la NATO, despre criza din Ucraina și conflictele înghețate din Transnistria și Nagorno-Karabah, precum și despre eforturile Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană și despre importanța diplomației parlamentare.

"Ne permitem să trimitem la Bruxelles oameni care au nevoie de o sinecură, oameni care nu au deschis o dată gura în Parlamentul European?"

30/03/2014 21:35, Agerpres

Senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu, președintele partidului Forța Civică, a acordat un interviu Agerpres în care abordează situația geopolitică regională, în contextul recentelor evenimente din Ucraina și al rezultatului referendumului din Crimeea, precum și evoluțiile politice interne, în apropiere de alegerile europarlamentare, cu accent pe nevoia de schimbare a actualei clase politice românești.

”Sunt necesare o lege a educației adaptată nevoilor actuale ale învățământului românesc de toate gradele și o lege a medicinei școlare"

27/03/2014 11:55

Declară senatorul PNL Marin Burlea în interviul acordat portalului Machiavelli.ro, în care vorbește despre prioritățile primului său mandat parlamentar, despre relația cu alegătorii din colegiul senatorial și despre activitatea PNL ca partid de opoziție.

"Am reușit să temperăm avânturile populiste și xenofobe ale unor lideri politici europeni în ceea ce privește libera circulație a forței de muncă în UE"

24/03/2014 22:57

Declară pentru portalul Machiavelli.ro eurodeputatul PDL Marian Jean Marinescu, câștigătorul Premiului "Europarlamentarul anului 2014 - MEP Awards" la categoria "Cercetare și inovație". Premiile "MEP Awards" sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu.

"Sperăm la o schimbare majoră de forţe în Parlamentul European, prin victoria social-democraţilor"

23/03/2014 22:27, Agerpres

Anul 2014 va fi unul important nu doar pentru cele 28 de state membre, ci şi pentru Uniunea Europeană în ansamblu, fiind momentul în care raportul politic se poate schimba în interiorul spaţiului comunitar, a declarat liderul delegaţiei social-democraţilor români la Parlamentul European, Cătălin Ivan, într-un interviu acordat Agerpres.

"Am decis să nu mai candidez şi voi încerca chiar să mă retrag din viaţa politică cu totul"

19/03/2014 23:23, Agerpres

Eurodeputatul PDL Iosif Matula a declarat într-un interviu pentru Agerpres că, în urmă cu peste doi ani de zile, a luat împreună cu familia decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat de parlamentar european şi că va încerca să se retragă din viaţa politică cu totul.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top stiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.