Home » Alegeri » Nicolae Robu (PNL) câştigă un nou mandat de primar al Timișoarei, cu aproape 53%

Nicolae Robu (PNL) câştigă un nou mandat de primar al Timișoarei, cu aproape 53%

AgerpresPrimarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a câştigat cel de-al doilea mandat cu 52,9% din voturile valabil exprimate ale electorilor prezenţi duminică la urne, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Municipal Timişoara.

Astfel, Nicolae Robu a fost votat de 41.531 de electori (52,9%), în timp ce principalul contracandidat, deputatul Florin Bîrsăşteanu (PSD) a primit 17.819 voturi, (22,69%), iar independentul Adrian Orza - 5.677 de voturi (7,23%). Au urmat Marius Dugulescu (PMP) pentru care şi-au exprimat opţiunea 4.130 de alegători (5,26%), deputatul Zsolt Molnar (UDMR) cu 2.741 voturi (3,49%), Ilarie Bordeaşu (ALDE) cu 2.239 de voturi (2,85%), deputatul Ion Răducanu (UNPR) cu 1.543 de voturi, Simona Tiriteu (Partidul BUN) cu 781 de voturi, Liviu Băcana (PRU) cu 766 voturi, Petrică Folică (PND) cu 688 de voturi şi Cosmin Trif (PPUSL) cu 589 de voturi. În noul Consiliu Local Timişoara, PNL a obţinut 12 mandate, PSD - 9, PMP - 2, UDMR - 2, ALDE - 1 şi unul independentul Adrian Orza.

Pe de altă parte, potrivit BEJ, în judeţul Timiş, din cele 239.170 de voturi valabil exprimate, un număr de 89.166 de sufragii (37,28%) merg la PSD, în timp ce PNL a obţinut 77.060 de voturi (32,21%), UNPR - 16.066 de voturi (6,71%), PMP - 13.752 de voturi (5,74%), ALDE - 13.156 de voturi (5,5%), iar UDMR- 10.670 de voturi (4,46%).

În Consiliul Judeţean Timiş, PSD îi revin 16 mandate (deputatul Sorin Grindeanu, Călin Dobra, Dan Poenaru, deputatul Cătălin Tiuch, Adrian Negoiţă, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romaniţa Jumanca, Victor Dumitraşcu, Dean Plavoşin, Nicolae Bădina, Cristian Dolecek, Cătălin Sima, Alexandru Iovescu şi Marius Gavrilaş); PNL va avea 14 mandate (deputatul Alin Popoviciu, Marian Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihăiţă Bojin, Cosmin Costa, Bogdan Voprian, Liviu Borha, Ligius Cosmin Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Ştef, Adrian Păşcuţă, Dan Ioan Sarmeş); UNPR a obţinut 3 mandate (Titu Bojin, deputatul Ion Răducanu şi Viorel Matei), ALDE îi revin 2 mandate (Ştefan Stancu şi Ion Daviţoiu), iar PMP intră cu 2 mandate (Roxana Iliescu, Dorin Cândea).

PSD a reuşit să-şi impună primari în 52 de localităţi, PNL are 39 de primari, UDMR ALDE şi UNPR câte doi, în timp ce un independent a reuşit să câştige o primărie, iar într-o comună s-a ajuns la balotaj, candidatul PSD şi cu cel al PNL obţinând acelaşi număr de voturi. PSD a pierdut, însă, Primăria Oraşului Buziaş, deţinută timp de mai multe mandate de candidatul său, în favoarea candidatului PNL şi recâştigă oraşul Recaş, întrucât primarul care a fost la PNL a trecut înainte de alegeri la PSD. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.