Home » Alegeri » Decebal Făgădău (PSD) va conduce municipiul Constanţa, dar PNL a câştigat cele mai multe primării din judeţ

Decebal Făgădău (PSD) va conduce municipiul Constanţa, dar PNL a câştigat cele mai multe primării din judeţ

Agerpres



Primăria Constanţa va fi condusă de Decebal Făgădău (Partidul Social Democrat) care a obţinut 42,095% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale transmise luni de BEJ.

Vergil Chiţac (Partidul Naţional Liberal) a obţinut 34,139%, Claudiu-Iorga Palaz (Partidul Mişcarea Populară) - 7,023%, George-Andrei Popescu (Independent) - 4,361% şi senatorul Christian Gigi-Chiru, care s-a înscris în ALDE (Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) pentru a candida la primărie, obţine deabia - 3,730%, din voturi, rezultat ce-l clasează pe locul 5, urmat de Ion Budi (Independent), cu 2,571% şi Nicolae Grosu (Partidul România Mare) - 1,393%. Pe locurile 8 şi 9 sunt: Omer Sunay (Partidul Naţional Democrat) - 1,345% şi Andrei-Nicolae Tatu (Independent) - 1,060%. Candidaţii PRU, PPU Social-Democrat şi PNŢCD, Dumitru Bădrăgan, Claudiu-Octavian Ceti şi Gheorghe Căruţiu au obţinut procente situate sub 1%. Prezenţa la vot în municipiul Constanţa a fost de 40,3657 % din cele 268.944 persoane cu drept de vot înscrise pe listele permanente.

Structura politică a primarilor, după alegerile de duminică, conform rezultatelor parţiale centralizate la BEJ, indică faptul că la nivel judeţean PNL şi-a adjudecat 23 de primării, în timp ce PSD a câştigat 22 de fotolii de primari. De asemenea, analiza votului indică faptul că în jumătate dintre comunităţile locale primarii şi-au perpetuat mandatul pentru un nou ciclu de patru ani.

UNPR şi-a păstrat primarul din Saraiau, Dorinela Irimia, ALDE a câştigat primăria din Hârşova, cu Viorel Ionescu, iar PMP îl menţine în funcţie, la Castelu, pe Nicolae Anghel. Doi independenţi şi-au adjudecat primăriile de la Medgidia (Valentin Vrabie) şi Peştera (Marius Petre).

Cristian Radu (PNL) şi-a păstrat mandatul de primar la Mangalia, la Techirghiol - Iulian Constantin Soceanu (PNL), Murtfatlar - Valentin Saghiu (PSD), Mihail Kogălniceanu - Ancuţa Daniela Belu (PNL), Amzacea - Constantin Radu (PSD), 23 August - Mugur Viorel Mitrana (PNL), Agigea - Cristian Maricel Cîrjaliu (PSD), Albeşti - Gheorghe Moldovan (PNL), Bărăganu - Titu Neague (PSD), Ciobanu - Tudorel Gurgu (PSD), Corbu - Marian Gălbinaşu (PNL), Costineşti - Traian Cristea (PNL), Cumpăna - Mariana Gâju (PSD), Crucea - Gheorghe Frigioi (PSD), Gârliciu - Constantin Cimpoiaşu (PSD), Grădina - Gabriela Iacobici (PSD), Horia - Gigel Sava (PSD), Mihai Viteazu - Gheorghe Grameni (PNL), Negru Vodă - Petre Urziceanu (PNL), Târguşor - Viorel Petre (PNL), Topalu - Valentin Stanciu (PNL), Topraisar - Stelian Gheorghe (PSD), Tortoman - Lucian Chitic (PSD), Valu lui Traian - Florin Mitroi (PNL). Primăria Adamclisi a fost câştigată de Dorina Cicilia Şerbănescu (PNL), la Aliman a câştigat primăria George Nicola (PNL), la Băneasa a fost ales Paul Coliş (PSD), iar la Cernavodă, după o primă numărătoare, a fost anunţat câştigător Ştefan Pleşa (PSD).

La Cobadin a câştigat Cornel Cocoş (PNL), la Comana a fost ales Ion Şchiopu (PSD), şi la Dobromir revine în funcţia de primar Iusein Visel (PSD). În comuna Dumbrăveni a fosta ales primar Stelian Clinciu (PSD), iar la Eforie candidatul PNL Robert Nicolae. La Ghindăreşti a fost ales Vasile Simion (PNL). La Independenţa a fost ales primar Marius Ştefan (PNL), iar la Limanu Gheorghe Daniel Georgescu (PNL). Primăria Lumina a fost adjudecată de Ioan Roman (PNL) iar la Mereni a câştigat Silviu Florentin Gărea (PSD). Comuna Mircea Vodă va fi condusă în următorii patru ani de George Ionaşcu (PSD), iar Năvodari de Florin Chelaru (PSD).

Pe listele electorale din Judeţul Constanţa figurează 630.649 de alegători iar la vot s-a prezentat un procent de 49,7340 %. AGERPRES




Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.